Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

Újraindult az iskolai büfé
2021-10-06

Újraindult az iskolai büfé

„A hagyományos termékek mellett igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani a reformétkezés termékeire is.  Szeretnénk elérni azt, hogy a gyerekek ismerjék meg, és fogyasszák örömmel ezeket a termékeket, ezáltal alakuljon ki bennük az egészségtudatos étkezés igénye. Ugyanakkor egyenek finomat, édességet is, hiszen ettől érzik a gyermekek, hogy igazán gyerekek lehetnek. Kínálatunkban felvonultatunk az allergiával küzdő és valamilyen diétát követők számára glutén, laktóz, tej, tojás, olajos magvaktól mentes nassolnivalókat. Gondolunk a cukorbetegekre is, hiszen különböző ostyaszeletek, nyalókák, csokoládék is kaphatóak a büfében, amik mind steviával készültek.

Biotermékek is megtalálhatóak, melyek magas rosttartalommal bírnak, pl: teljes kiőrlésű kekszek, aszalt vagy szárított gyümölcsök, pl: pomelo, áfonya, sárgabarack, alma stb..

Szendvicseink között is széles a választék!

Itt is követjük a fenti példát, mely szerint a szendvicsek jó részénél teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza lisztből készült pékáruba töltjük a különböző feltéteket.

Péksüteményeink választéka a hagyományostól az allergénmentesig terjed, s a teljes kiőrlésűn át a tönkölybúzásig mind megtalálható lesz nálunk!

Várunk mindenkit sok-sok szeretettel!”

Az iskolai büfé üzemeltetői

Az újraindulásról készült képek a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

 

2021-10-01

Online fogadóóra

Iskolai munkatervünk alapján október hónapban online fogadóórát tartunk a folytatásban található táblázat szerint.

Tanítási szünet
2021-09-19

Tanítási szünet

Iskolai munkatervünk alapján 2021. szeptember 24-én (pénteken)  a nevelőtestület belső továbbképzésen vesz részt, ezért ezen a napon nem lesz tanítás.

Kerékpártárolók használatának szabályai
2021-09-16

Kerékpártárolók használatának szabályai

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a tanulók számára rendelkezésre álló, az iskola belső udvarán lévő kerékpártárolót a nyár folyamán 42 hellyel bővítettük, továbbá gondoskodtunk teljes körű videokamerás biztonsági rendszerről. A Fórum felőli udvaron található kerékpártárolót a jövőben is kizárólag az intézmény 120 dolgozója veheti igénybe. Közülük sokan délutáni munkarendben dolgoznak. A nem megfelelő helyen lévő tanulói kerékpárokat a porta dolgozói azonosítás céljából megjelölik, azt követően pedig tájékoztatást adnak a kerékpártárolás helyi rendjéről. Szülők és hallgatók kerékpárjainak tárolása az intézmény területén nem lehetséges.

Ember Sándor
  igazgató

2021-09-09

Online szülői értekezlet

Iskolai munkatervünk alapján szeptember hónapban szülői értekezleteket tartunk. A folytatásban található táblázat az 5-8. évfolyam időpontjait tartalmazza.

 

 

2021-09-08

Módosult az Intézkedési Terv

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere augusztus 25-én levelet küldött az iskolák igazgatóinak a szeptembertől követendő járványellenes intézkedésekről. A minisztérium javaslata alapján több olyan intézkedést hatályon kívül helyezünk, amelyek az előző tanévben érvényes iskolai eljárásrendben szerepeltek.

Az ajánlás alapján a koronavírus elleni védekezés céljából intézményünkben is elkészült eljárásrend a következők szerint módosul:

 – Megszűnik a foglalkoztatottak és a gyermekek, tanulók testhőmérsékletének mérése érkezéskor.

 – Az iskola épületében a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező felnőttek (szülők, iskolai dolgozók, hallgatók, karbantartási, illetve javítási munkát végző személyek, stb.) számára kötelező a maszk viselése.

 – A felső tagozatos osztályok a 127. számú rajz-technika szaktantermet is használhatják.

 – A testnevelés órák is kicsengetésig tartanak, az ideiglenes öltözők megszűnnek.

 – Az 1,5 méteres védőtávolság betartása a jelenlegi helyzetben nem indokolt.

A módosított Intézkedési Terv a folytatásban olvasható, előírásai továbbra is érvényesek.