Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2019-06-18

Beregdaróci hittan tábor

Gyülekező: 2019. június 23. (vasárnap) 8.45 – 9.00 az iskola előcsarnokában.

Indulás: 9.15 órakor.

Hazaérkezés: 2019. június 27. (csütörtök), az iskola udvarára, kb. 17.30 órakor.
Hozz magaddal Bibliát, tolltartót, ollót, ragasztót, fürdőruhát, strandpapucsot, fürdősapkát, törülközőt, esőkabátot, zárt sportcipőt, sapkát (baseball vagy bármi, ami megvéd a napsütéstől), zseblámpát, naptejet, buszra érzékenyek gyógyszert, költőpénzt, üdítőt, ásványvizet, a TAJ számodat és a telefonodat. Hozhatsz magaddal ping-pong ütőt és labdát, tollas ütőt és labdát, focilabdát, teniszütőt és labdát.
Vasárnap már kapunk ebédet!

Jó készülődést!

Szilágyi Tamás

A táborban készült képek innen letölthetők.

 

2019-06-10

Szintfelmérő meghallgatás

Tisztelt Szülők! 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. június 18-án, kedden 9 órai kezdettel szintfelmérő meghallgatást tartunk az iskolánk 1-4. évfolyama iránt érdeklődő tanulók számára. Kérjük, hogy gyermekük tájékoztató füzetét (estleg bizonyítványát is) és a lelkészi ajánlást magukkal hozni szíveskedjenek.

Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Ember Sándor     

igazgató

2019-06-02

Hálaadó istentisztelet a Református Nagytemplomban

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”

   / Pál második levele a korinthusiakhoz 9,7 /  

Iskolánk 2019. június 13-án (csütörtökön) 16:30 órakor tartja tanévzáró istentiszteletét a Református Nagytemplomban.

A tanulók ünneplő ruhában, nyakkendőt és jelvényt viselve vonulnak át az osztályfőnökök irányításával a Református Nagytemplomba.

Ünneplő ruha: fehér ing/blúz (nem póló), fekete vagy sötétkék nadrág/szoknya (nem farmer), fekete vagy sötétkék cipő (nem edzőcipő).  

Kérjük, hogy a szülők a templomban a padsorok utolsó harmadában, a diákság mögötti ülőhelyeken szíveskedjenek helyet foglalni!

Az istentiszteleti perselypénzzel ezúttal a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség IMMÁNUEL Otthonában folyó munkát kívánjuk támogatni. Az összegyűlt összegből mozgásfejlesztést segítő eszközöket szeretnének beszerezni a gyermekek számára.
Köztudott, hogy a gyakorlóiskola 16 halmozottan sérült magántanulójának nevelése-oktatása az IMMÁNUEL Otthonban lévő telephelyünkön valósul meg 3-5 fős kiscsoportokban.
A Hunyadi utcai épületben tanuló diákjaink évente többször ellátogatnak hozzájuk, s a Pacsirta utcai telephelyen tanuló gyermekek is viszonozzák a látogatást.
Az IMMÁNUEL Otthonról bővebb információk olvashatók a www.immanuelotthon.hu honlapon.

A tanévzáró istentiszteletre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!  

 

2019-05-25

Bolhapiac 2019

Az előző tíz év sikerei nyomán ismét bolhapiacot szervezünk 2019. május 31-én, pénteken 12:30 és 18 óra között iskolánk udvarán. Az osztályok standjain könyvek, régi újságok, virágok, játékok, kézműves termékek, háztartási eszközök, ruhaneműk, dísztárgyak, kisbútorok, elektronikai cikkek stb. árusítása lehetséges.  A vásári hangulat megteremtése érdekében várjuk olyan szülők jelentkezését, akik gyümölcsöt, süteménytüdítőt hoznának, s azokat árusítanák. A kínálatot iskolánk konyhája frissen sült lángossal, a szülők közreműködése pedig  fagylalttal, hamburgerrel, vattacukorral  fogja kiegészíteni!  A gyermekek szórakoztatását folyamatosan biztosítjuk a délután folyamán: ugrálóvár, csúszda stb.! 

Az összegyűlt pénzből az új technika szaktantermet szeretnénk berendezni, illetve babzsákfoteleket kívánunk vásárolni, melyek használata által kényelmes tanulótérré válhat iskolánk.   Szeretettel várjuk azokat a szülőket, rokonokat és barátokat is, akik az árusításban ugyan nem vesznek részt, de vásárlásaikkal hozzájárulnak a rendezvény céljának eléréséhez!

A legtöbbet árusító alsó és felső tagozatos osztály 25.000 Ft jutalmat kap!

2019-05-17

Tanszer és ruhagyűjtés nehéz helyzetű gyermekek számára

Tisztelt Szülők!

A Dorkász Szolgálat május és június hónapban 200 családnak gyűjt tanszert, – füzetek (sima, vonalas, kockás, üzenő), írólap, rajzlap, radír, ragasztó stift, tolltartó, vízfesték, színes ceruzák, ecset, ceruzák, tollak, vonalzók, körző – valamint gyermek és férfiruhákat. Az adományokat a Családgondozó programban résztvevő rászoruló családokhoz juttatják el Debrecen-tanyavidéki és vidéki gyülekezeteken keresztül.  Az összegyűlt adományokat az iskola előcsarnokában elhelyezett ládákban gyűjtjük, és június 4-én adjuk át a Dorcas Segélyszervezet részére. A gyűjtőládákkal kapcsolatban a portán kérhetnek tájékoztatást.

Köszönjük a felajánlásokat!

Ember Sándor

igazgató

Kiss Ábel Lukács

Dorkász Szolgálat

2019-05-09

Álláshirdetés

A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet az alábbi – határozott időre szóló – tanári munkakörök betöltésére:

–   matematika szakos tanár
–   angol nyelv szakos tanár
–   technika szakos tanár

Az állások elfoglalásának ideje: 2019. augusztus 16.


Érdeklődni az 52/614-568-as telefonszámon, pályázatot benyújtani személyesen (Debrecen, Hunyadi utca 17.) vagy az embers@kistk.hu e-mail címen lehet.

Elsősorban református vagy evangélikus vallású egyháztagok jelentkezését várjuk.