Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

BOLHAPIAC 2022
2022-05-11

BOLHAPIAC 2022

Három év elteltével ismét bolhapiacot tartunk 2022. május 27-én, pénteken 12:30 és 18 óra között iskolánk udvarán. Az osztályok standjain könyvek, régi újságok, virágok, játékok, kézműves termékek, háztartási eszközök, ruhaneműk, dísztárgyak, kisbútorok, elektronikai cikkek stb. árusítása lehetséges.  A vásári hangulat megteremtése érdekében várjuk olyan szülők jelentkezését, akik gyümölcsöt, süteménytüdítőt hoznának, s azokat árusítanák. A kínálatot iskolánk konyhája frissen sült lángossal, a szülők közreműködése pedig  fagylalttal, hamburgerrel, vattacukorral  fogja kiegészíteni!  A gyermekek szórakoztatását folyamatosan biztosítjuk a délután folyamán: ugrálóvár, csúszda stb.! 

Az összegyűlt pénzzel a megújuló játszótér elemeinek (kombinált mászóvár, burkolatba süllyesztett trambulin) vásárlásához kívánunk hozzájárulni.   Szeretettel várjuk azokat a szülőket, rokonokat és barátokat is, akik az árusításban ugyan nem vesznek részt, de vásárlásaikkal hozzájárulnak a rendezvény céljának eléréséhez!

A legtöbbet árusító alsó és felső tagozatos osztály 25.000 Ft jutalmat kap!

2022-04-06

Beiratkozás első osztályba

A 2022-2023. tanévre történő beiratkozás a rendkívüli helyzet következtében a szokásostól eltérően elektronikus úton történik

Az iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2022. április 21–22-én kell beíratni.

Iskolánk e-mail címe: beiskolazas@kistk.hu

A beiratkozáshoz szükséges további információk a folytatásban olvashatók.

Szeretettel várjuk az első évfolyamra felvételt nyert tanulók szüleinek jelentkezését!

 

 

2022-04-02

Célba értek az adományok Kárpátalján

Az ukrajnai háború elől menekülők, köztük Kárpátalján élő magyar testvéreink számára rendkívüli adománygyűjtést hirdettünk egy hónappal ezelőtt. A segítőkész családoknak köszönhetően három hét alatt közel egy tonna súlyú adomány gyűlt össze, amelyet a Magyar Református Szeretetszolgálat szállított el Kárpátaljára. Az MRSZ munkatársainak véleménye szerint nagyon jó választás volt a barkaszói iskolának és a barkaszóiaknak küldeni az adományokat. A Barkaszói Liceum pedagógusai, dolgozói és diákjai nagy szeretettel, hálás szívvel fogadták a Debrecenből érkezett küldöttséget. Köszönik a gyakorlóiskola közösségének segítségét! 

Majoros Béla igazgató úr levele a folytatásban olvasható.

Megszűnik a maszkviselési kötelezettség
2022-03-04

Megszűnik a maszkviselési kötelezettség

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A sikeres védekezésnek és a magas átoltottságnak köszönhetően  a  járvány ötödik hulláma leszálló ágban van, ezért tanulóinknak és az iskola dolgozóinak 2022. március 7-től nem szükséges maszkot viselniük intézményünk területén. Természetesen aki szeretne maszkot viselni, az a továbbiakban is megteheti. Köszönöm az őszi szünettől a mai napig tartó sikeres együttműködést, és mindenkinek jó egészséget kívánok a tanév hátralevő részében!

 

Ember Sándor

igazgató                                                                                                                                                                                                                             

 

Rendkívüli adománygyűjtés!
2022-03-02

Rendkívüli adománygyűjtés!

Tisztelt Szülők!

Mindenki értesült a híradásokból arról, hogy 2022. február 24-én hajnalban Oroszország támadást indított Ukrajna ellen, így hazánk szomszédságában harcok dúlnak, emberéletek kerültek veszélybe. A Magyar Református Szeretetszolgálat az első pillanattól kezdve élelmiszer-szállítmányokkal, szállásbiztosítással, információs- és lelki segítségnyújtással, valamint adománygyűjtéssel is segíti az ukrajnai háborútól szenvedőket. Már több mint 15 tonna tartós élelmiszert indított útnak az ukrán-magyar határ felé egyházunk karitatív szervezete, ezzel segítve kárpátaljai magyar testvéreinket. Az Alapítvány munkatársai és önkéntesei Záhonyban és a Budapest-Nyugati pályaudvaron lévő segítségpontjain mostanáig több mint 25 ezer menekülő számára nyújtottak segítséget, legyen szó akár élelmezésükről, orvosi ellátásról, tolmácsolásról, szállításról vagy átmeneti szálláshely kereséséről. A készletek azonban végesek, és az egyre növekvő menekültáradat miatt folyamatos utánpótlásra van szükség. Intézményünk segíteni szeretné a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját, ezért gyűjtést hirdetünk, hogy egyházunk karitatív szervezete minél gyorsabban tudjon reagálni a beérkező kérelmekre, és segítséget tudjon nyújtani a menekültek, köztük Kárpátalján élő magyar testvéreink számára!

Amire a legnagyobb szükség van:

a) tartós élelmiszerek (olaj, liszt, cukor, tészta, fűszerek, tea, citromlé, instant leves)

b) azonnal fogyasztható élelmiszerek (fél literes ásványvíz, gyümölcslé, müzli, keksz, édesség)

c) higiénés termékek (fogkefe, fogkrém, szappan, tusfürdő, pelenka, betét, nedves törlőkendő)

A tanulók az otthonról behozott adományokat az osztályfőnökök irányításával a tanári szobában elhelyezett dobozokban helyezik el. A felajánlást iskolánk a Magyar Református Szeretetszolgálat Debrecen-Ebes településen található logisztikai központjába juttatja el.

Megköszönve együttműködésüket, áldáskívánással:

Ember Sándor

  igazgató