Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2019-03-15

Koszorúzás a Nyergestetőn

Nyergestetőn 1849. július 31-én és augusztus elsején a bélafalvi Tuzson János őrnagy két zászlóalj gyalogossal és alig nyolc ágyúval hősies küzdelmet vívott a túlerőben levő orosz–osztrák csapatokkal szemben.

Tegnap tizenkilencedik alkalommal ünnepelt együtt az 1897. augusztus 8-án felavatott emlékműnél a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és testvériskolája, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola. Az ünnepséget az iskola énekkara nyitotta meg Gligor Zoltán zenetanár vezényletével, majd Lázár Kriszta kilencedik osztályos tanuló Garay János Szabadsági dal című versét adta elő, Székely Helén kilencedik osztályos diáklány pedig Bárdos Lajos Szép a huszár című dalát énekelte el. Ezután az iskola IX. B osztályos tanulói Garay János és Juhász Gyula költő, valamint történetíró segítségével idézték fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc azon eseményeit, amelyeknek tetőpontja a nyergestetői csata volt. Az emlékező műsort Fejér Piroska magyartanár és Fülöp László történelemtanár tanította be. Magyar vagyok… énekelte Kovács Krisztina Margit végzős tanuló, majd Sztojka Albert debreceni tanuló Kányádi Sándor Nyergestető című versét szavalta el.

2019-03-11

Karnyújtásnyira a dobogótól

Nagyszerű eredmény született a Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 2019. március 9-én, Budapesten. 

Az 5. évfolyamosok mezőnyében is, és a 8. évfolyamosok mezőnyében is a negyedik helyen végeztek iskolánk négyfős csapatai.  

Gratulálunk diákjainknak és a felkészítő pedagógusoknak!

 

2019-03-08

Csodát virágzik a jelen

Két első, három második és két harmadik helyezést szereztek növendékeink Nyíregyházán, a „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján.

Gratulálunk a sikeres versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

2019-02-27

Az egyházi köznevelési intézmény működésére sajátos szabályok vonatkoznak

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Ismételten felhívom a figyelmet a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alábbi rendelkezéseire:

“32. § (1)   Ha a nevelési-oktatási intézményt egyházi jogi személy vagy a vallási tevékenységet végző szervezet tartja fenn:

  1. f) SZMSZ-ében és házirendjében a vallási közösség tanításával összefüggő viselkedési és megjelenési szabályokat, kötelességeket, jogokat és hitéleti tevékenységet írhat elő,
  2. g) az f) pont szerint meghatározott kötelességek megszegése, elmulasztása miatt a tanuló és a pedagógus ellen fegyelmi eljárás indítható.”

 

Ember Sándor

igazgató

2019-02-20

Kezdődik a tánciskola

Szép hagyománya intézményünknek a nyolcadik évfolyamos tanulók részére szervezett tánciskola, melynek első alkalmára ebben a tanévben március 1-jén kerül sor. A próbák időpontja:
hétfő 17.30 – 19.00
péntek 16.45 – 18.15

Helyszín: a tornaterem

 

2019-02-15

Fogadóóra

Iskolai  munkatervünk alapján  március hónap első felében  fogadóórákat tartunk.

A hosszadalmas várakozás elkerülése érdekében előzetes jelentkezési lehetőséget biztosítunk az alsó és felső tagozatos szaktanári fogadóórákra. A jelentkezésre kialakított felület honlapunk nyitó oldalának fejlécén az elérhetőségeink mellett, illetve a https://kistk.hu/iskolaifogadoora/ linken érhető el.

A felületen ki tudják választani a pedagógust, valamint azt, hogy mely időpontra szeretnének a fogadóórára érkezni. A listában csak azokat az időpontokat látják, amelyek még szabadok. Az időpont lefoglalását követően a foglalásról tájékoztató e-mailt kap a pedagógus a megadott e-mail címre, valamint a szülő is az általa megadott e-mail címre.

Lehetőség van arra is, hogy a korábban lefoglalt időpontot lemondják a levélben található Lemondás linkre kattintva. A lemondásról a pedagógus e-mailben tájékoztatást kap, a rendszer pedig felszabadítja az időpontot és az újra foglalhatóvá válik.

Ha egy pedagógus időpontjai a fogadóóra napján beteltek, akkor a nevét kiválasztva az alábbi üzenet jelenik meg: A pedagógus időpontjai beteltek. Újabb időpontért kérjük, hogy vegyék fel a kapcsolatot iskolánkkal az alábbi e-mail címen: gyakorlo@kistk.hu.

Szeretettel várjuk alsó és felső tagozatos diákjaink szüleit a folytatásban látható táblázatok szerint!