Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Boros Gábor 3.z, Csukás Dalma 4.b, Szentpéteri Eszter 4.a

Boros Gábor 3.z, Csukás Dalma 4.b, Szentpéteri Eszter 4.a

A Református Iskolák XXII. Országos Tanulmányi Versenyén első helyezést értek el iskolánk tanulói a harmadik-negyedik osztályosok komplex tanulmányi versenyén.

Pluhár Zsófia 2.z és Cseh Barnabás 2.z

Pluhár Zsófia 2.z és Cseh Barnabás 2.z

A Református Iskolák XXII. Országos Tanulmányi Versenyén első helyezést értek el iskolánk tanulói a második évfolyamosok matematika versenyén.

Heti Ige

"Legyetek tehát éberek, és szüntelen könyörögjetek, hogy legyen erőtök kimenekülni mindazokból, amik történni fognak, és hogy megállhassatok az Emberfia előtt.” (Lk 21,36)– Mit tehetek azért, hogy elnyerjem a világosságot? – kérdezte a tanítvány mesterét.
Körülbelül annyit, amennyit azért tehetsz, hogy a Nap reggel felkeljen. – felelt a mester.
– De akkor mi haszna van a böjtnek és imának?
– Hogy biztosan ébren legyél, amikor a Nap felkel… – felelte a mester.

 

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A Református Iskolák XXII. Országos Tanulmányi Versenyén első helyezést értek el iskolánk tanulói a második évfolyamosok matematika versenyén.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2019-03-15

Koszorúzás a Nyergestetőn

Nyergestetőn 1849. július 31-én és augusztus elsején a bélafalvi Tuzson János őrnagy két zászlóalj gyalogossal és alig nyolc ágyúval hősies küzdelmet vívott a túlerőben levő orosz–osztrák csapatokkal szemben.

Tegnap tizenkilencedik alkalommal ünnepelt együtt az 1897. augusztus 8-án felavatott emlékműnél a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző és testvériskolája, a debreceni Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola. Az ünnepséget az iskola énekkara nyitotta meg Gligor Zoltán zenetanár vezényletével, majd Lázár Kriszta kilencedik osztályos tanuló Garay János Szabadsági dal című versét adta elő, Székely Helén kilencedik osztályos diáklány pedig Bárdos Lajos Szép a huszár című dalát énekelte el. Ezután az iskola IX. B osztályos tanulói Garay János és Juhász Gyula költő, valamint történetíró segítségével idézték fel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc azon eseményeit, amelyeknek tetőpontja a nyergestetői csata volt. Az emlékező műsort Fejér Piroska magyartanár és Fülöp László történelemtanár tanította be. Magyar vagyok… énekelte Kovács Krisztina Margit végzős tanuló, majd Sztojka Albert debreceni tanuló Kányádi Sándor Nyergestető című versét szavalta el.

2019-03-11

Karnyújtásnyira a dobogótól

Nagyszerű eredmény született a Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 2019. március 9-én, Budapesten. 

Az 5. évfolyamosok mezőnyében is, és a 8. évfolyamosok mezőnyében is a negyedik helyen végeztek iskolánk négyfős csapatai.  

Gratulálunk diákjainknak és a felkészítő pedagógusoknak!

 

2019-03-08

Csodát virágzik a jelen

Két első, három második és két harmadik helyezést szereztek növendékeink Nyíregyházán, a „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján.

Gratulálunk a sikeres versenyzőknek és a felkészítő tanároknak!

2019-02-27

Az egyházi köznevelési intézmény működésére sajátos szabályok vonatkoznak

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

Ismételten felhívom a figyelmet a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alábbi rendelkezéseire:

“32. § (1)   Ha a nevelési-oktatási intézményt egyházi jogi személy vagy a vallási tevékenységet végző szervezet tartja fenn:

 1. f) SZMSZ-ében és házirendjében a vallási közösség tanításával összefüggő viselkedési és megjelenési szabályokat, kötelességeket, jogokat és hitéleti tevékenységet írhat elő,
 2. g) az f) pont szerint meghatározott kötelességek megszegése, elmulasztása miatt a tanuló és a pedagógus ellen fegyelmi eljárás indítható.”

 

Ember Sándor

igazgató

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d