Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1066 boldog gyerek
  1066 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Kiss Borbála 8.z

Kiss Borbála 8.z

A XXIV. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen arany minősítést szerzett és 2. helyezést ért el Kiss Borbála 8.z osztályos tanuló.

Enyedi Nikolett 7.z

Enyedi Nikolett 7.z

A XXIV. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen arany minősítést szerzett és 1. helyezést ért el Enyedi Nikolett 7.z osztályos tanuló.

Heti Ige

„Az az Isten akarata, hogy megszentelődjetek…” (1. Thessz 4,3)


„Ne mondj le semmiről. Minden lemondás egy kis halál. Ne mondj le semmiről.” (Babits Mihály). Ezekben a napokban a lemondás valóság, az életünk része. A kényszerű lemondás stádiumában vagyunk. Fontos dolgokról kell lemondanunk. Nem mi választottuk. Kaptuk. Így még nehezebb.  Vajon meddig tart? Böjtben járunk, tudjuk, annak is a végén. Böjt és lemondás összetartozik. Csakhogy a lemondás sohasem öncél, sokkal inkább eszköz. A megszentelődés, az Istenhez való elkülönülés, közelebb kerülés, és az általa való formáltatás eszköze. A nagyhét felé közeledve emlékezzünk a rólunk sohasem lemondó Istenre. Jézus Krisztusra, akinek az életről való lemondása, áldozata életet, örök életet jelent. Ámen.

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A XXIV. Országos Református Zsoltáréneklő Versenyen arany minősítést szerzett és 1. helyezést ért el Enyedi Nikolett 7.z osztályos tanuló.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

Ügyeleti rend
2020-03-23

Ügyeleti rend

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy az épület nagytakarítása, fertőtlenítése megtörtént, ezért a mai naptól ügyeleti rendre térünk át. Szerdai napokon 9 és 12 óra között lesz az iskolavezetés és a titkárság telefonon elérhető.

Telefonszámunk: 06 52/ 614-601

Kérem, hogy a hivatalos ügyeket, kéréseket lehetőség szerint elektronikus úton szíveskedjenek benyújtani, email címünk: gyakorlo@kistk.hu. – személyesen csak kivételes esetben, más formában el nem intézhető ügyben keressék fel a titkárságot!     

 

Ember Sándor

 igazgató                                                    

 

 

 

 

2020-03-19

Kezdődik a távoktatás

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók!

 Hétfőn, március 23-án elkezdődik a teljes körű távoktatás. Kérjük, hogy ezért mindnyájan alaposan olvassák el a következőket.

Intézményünkben ezentúl hivatalosan, az oktatás a Microsoft Teams rendszerén keresztül zajlik. A Microsoft által nyújtott speciális lehetőség zárt közösség létrehozását támogatja. Minden egyéb felhasználási mód is ezen a rendszeren kerül közlésre, azok is, melyeket egyes pedagógusok bizonyos osztályokban már használnak.

 Az oktatás annyiban órarend szerint folyik, hogy minden diáknak minden nap meg kell nyitnia a Microsoft Teams felületén azokat órákat, amelyek az adott napon órarend szerint lennének, azonban a napon belül bármely időszakban kapcsolódhatnak. Nagyon kell figyelni a feladatok megadott határidejére. A tanulók szüleit arra kérjük, hogy naponta ellenőrizzék gyerekük jelenlétét a rendszerben.

 A diákok bejelentkezéséhez szükséges felhasználói nevet, illetve jelszót az osztályfőnökök ma estig megküldik e-mail-ben az iskolai titkárság adatbázisában szereplő címre.

Az alkalmazás használatával kapcsolatos információk a folytatásban olvashatók.

 

2020-03-17

Tájékoztatás a 8. évfolyamos tanulói adatlapok módosításával kapcsolatban – VÁLTOZÁS!

Tisztelt Szülők!

Az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói esetén a módosító tanulói adatlapok előállításához szükséges egyeztetés az Oktatási Hivatal kérésére elektronikus úton történik.

A tanulók módosítási igényeiről az érintett diákok és szüleik legkésőbb 2020. március 19-én éjfélig tájékoztathatják iskolánkat a gyakorlo@kistk.hu  e-mail címen.

Ezt követően intézményünk a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program általános iskolai felületén adminisztrálja az egyeztetett módosítási igényeket, majd elektronikus úton továbbítja a módosító tanulói adatlapokat.

A megváltozott eljárásrendről szóló OH tájékoztató a folytatásban olvasható.

 

Ember Sándor     igazgató                                                                                                                                                                                                                                     

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d