Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Kapcsolat »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1083 boldog gyerek
  1083 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Kapcsolat »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Bacsa Hédi 3.b

Bacsa Hédi 3.b

A VI. Stylus Szépírási Versenyen 1.helyezést ért el Bacsa Hédi 3.b osztályos tanuló.

Ács Dóra. Darai Laura, Harcsa Liliána, Ács Aliz, Berkes Dorottya

Ács Dóra. Darai Laura, Harcsa Liliána, Ács Aliz, Berkes Dorottya

A 2020-2021. tanévi diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságán
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola leány távolugró csapata
első helyezést ért ért el.

A csapat tagjai: Ács Dóra. Darai Laura, Harcsa Liliána, Ács Aliz, Berkes Dorottya

Iskolamédia

Lajtorja

Lajtorja

Olvassa el iskolaújságunk aktuális számát PDF formátumban.

Elolvasom »

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Napi ige

Napi ige

"Boldog, a ki olvassa, és a kik hallgatják e prófétálásnak beszédeit, és megtartják azokat, a melyek megírattak abban;"

(Jelenések könyve 1,3a - Revideált Károli Biblia)

Olvassa el a református bibliaolvasó kalauz mai napi igemagyarázatát! Elolvasom »

Iskolai hírek

Újraindult az iskolai büfé
2021-10-06

Újraindult az iskolai büfé

„A hagyományos termékek mellett igyekszünk kiemelt figyelmet fordítani a reformétkezés termékeire is.  Szeretnénk elérni azt, hogy a gyerekek ismerjék meg, és fogyasszák örömmel ezeket a termékeket, ezáltal alakuljon ki bennük az egészségtudatos étkezés igénye. Ugyanakkor egyenek finomat, édességet is, hiszen ettől érzik a gyermekek, hogy igazán gyerekek lehetnek. Kínálatunkban felvonultatunk az allergiával küzdő és valamilyen diétát követők számára glutén, laktóz, tej, tojás, olajos magvaktól mentes nassolnivalókat. Gondolunk a cukorbetegekre is, hiszen különböző ostyaszeletek, nyalókák, csokoládék is kaphatóak a büfében, amik mind steviával készültek.

Biotermékek is megtalálhatóak, melyek magas rosttartalommal bírnak, pl: teljes kiőrlésű kekszek, aszalt vagy szárított gyümölcsök, pl: pomelo, áfonya, sárgabarack, alma stb..

Szendvicseink között is széles a választék!

Itt is követjük a fenti példát, mely szerint a szendvicsek jó részénél teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza lisztből készült pékáruba töltjük a különböző feltéteket.

Péksüteményeink választéka a hagyományostól az allergénmentesig terjed, s a teljes kiőrlésűn át a tönkölybúzásig mind megtalálható lesz nálunk!

Várunk mindenkit sok-sok szeretettel!”

Az iskolai büfé üzemeltetői

Az újraindulásról készült képek a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

 

2021-10-01

Online fogadóóra

Iskolai munkatervünk alapján október hónapban online fogadóórát tartunk a folytatásban található táblázat szerint.

Tanítási szünet
2021-09-19

Tanítási szünet

Iskolai munkatervünk alapján 2021. szeptember 24-én (pénteken)  a nevelőtestület belső továbbképzésen vesz részt, ezért ezen a napon nem lesz tanítás.

Kerékpártárolók használatának szabályai
2021-09-16

Kerékpártárolók használatának szabályai

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a tanulók számára rendelkezésre álló, az iskola belső udvarán lévő kerékpártárolót a nyár folyamán 42 hellyel bővítettük, továbbá gondoskodtunk teljes körű videokamerás biztonsági rendszerről. A Fórum felőli udvaron található kerékpártárolót a jövőben is kizárólag az intézmény 120 dolgozója veheti igénybe. Közülük sokan délutáni munkarendben dolgoznak. A nem megfelelő helyen lévő tanulói kerékpárokat a porta dolgozói azonosítás céljából megjelölik, azt követően pedig tájékoztatást adnak a kerékpártárolás helyi rendjéről. Szülők és hallgatók kerékpárjainak tárolása az intézmény területén nem lehetséges.

Ember Sándor
  igazgató

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d