Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Péntek Éva Angelika 4.a, Jenei Zsófia Jázmin 4.a, Magi Zsolt 4.a, Csorba Bulcsú Levente 4.c Sándor Csanád Emil 4.a.

Péntek Éva Angelika 4.a, Jenei Zsófia Jázmin 4.a, Magi Zsolt 4.a, Csorba Bulcsú Levente 4.c Sándor Csanád Emil 4.a.

A XXI. Országos Bibliaismereti Versenyen 3. helyezést értek el iskolánk tanulói.

Kocsis Benedek, Veréb Gergely, Dobos Ábel, Békési Tímea

Kocsis Benedek, Veréb Gergely, Dobos Ábel, Békési Tímea

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 3. helyezést értek el iskolánk 7.b osztályos tanulói.

Heti Ige

Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. (Jel. 3,20)


A csend luxuscikké vált. Nem tudunk mit kezdeni vele, öt perc csend után a legtöbben kényelmetlenül érzik magukat. Pedig az élet titkaira a csendben rejtőzik a válasz. Egy ókori bölcs szerint a csend a lélek legbenső szükséglete. A csendben találkozhatunk önmagunkkal, gondolatainkkal. Az adventi csendben pedig meghallhatjuk Jézus kopogtatását…

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 3. helyezést értek el iskolánk 7.b osztályos tanulói.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2018-12-04

Óvodások a napközis játszóházban

Kedves vendégek jártak iskolánkban november utolsó pénteki napjának délutánján. 107 nagycsoportos óvodást hoztak el szüleik a napköziben szervezett bemutató kézműves foglalkozásra és játszóházba. A 2.z osztály köszöntő műsorát követően az óvodás gyermekek elvonultak a tantermekbe.  Az érdeklődő kicsik szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat a változatos foglalkozásokon. A felnőttek szórakozását is igyekeztünk biztosítani, ezért rövid igazgatói tájékoztatót és fórumot tartottunk számukra, valamint bemutattuk az interaktív táblával támogatott oktatás lehetőségeit és a National Instruments LEGO® Mindstorms® Education robotika készletének iskolai használatát. Öt osztályt szeretnénk indítani az első évfolyamon a következő tanévben, s látva az iskolaválasztás előtt álló családok érdeklődését, elképzelésünk reálisnak tűnik.

Szeretettel várjuk a kedves szülőket a 2019. január 8-i tájékoztató szülői értekezletre, s addig is meghitt adventi készülődést és áldott karácsonyt kívánunk!

2018-11-28

Mikuláscsomagok az érmelléki gyermekek számára

Kedves Szülők!

Idén is gyűjt a Dorkász Szolgálat az Érmellék legszegényebb településén élő gyermekek számára Poklostelken (a név egykori lepratelepre utal). A település lelkipásztorai más református kis szórvány közösségekben is szolgálnak, immár 16 éve. Hűséges és hiteles missziójukat a Dorkász rendszeresen támogatja és a tavalyi évhez hasonlóan most is szeretnék az ott élő gyermekeket egy-egy mikuláscsomaggal megajándékozni. Az adománycsomagokat november 30-tól december 10-ig az előcsarnokban található mézeskalács házikóban lehet elhelyezni.
Köszönettel:

Ember Sándor
igazgató

Kiss Ábel Lukács
igazgató
Dorkász Szolgálat Alapítvány

2018-11-25

Karácsonyi hangverseny a Nagytemplomban

A Kölcsey Ferenc Református 

Gyakorló Általános Iskola 2018.

december 12-én (szerdán)

17:00 órakor 

tartja karácsonyi hangversenyét a Református Nagytemplomban.    

Erre az alkalomra is szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!    

A rendezvény plakátja a folytatásban tekinthető meg.  

2018-11-21

Adományok gyűjtése 2018 adventjében

Tisztelt Szülők!

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Szolgálat idén is meghirdette adventi tartósélelmiszer gyűjtő akcióját és Nyilas Misi Pakk – Cipősdobozba zárt szeretet adomány programját, melynek kedvezményezettjei hazai és határon túli nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakozni szeretnénk az adományok gyűjtéséhez. Adományaikat 2018. december 20-ig várjuk az iskola portáján és az első emeleten a 101-es lelkészi szobában.

Az adománylista az alábbiakat tartalmazza: liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, kakaó, tea, fűszerek, konzerv, édesség, szaloncukor, illetve mosószer, öblítő, fogkrém, pelenka, sampon, tusfürdő.

A cipősdobozba tehető ruhanemű, sál, kesztyű, sapka, tanszerek, füzet, színes ceruza, toll, fogkefe, fogkrém, apróbb játékok, csokoládé, egy kedves üzenet. Kérjük, a dobozon tüntesse fel, milyen nemű és életkorú gyermeknek szánja az ajándékot. A beérkezett ajándékokat magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek juttatják el a szervezők.

Köszönettel:

Ember Sándor

igazgató

 

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d