Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Horváth Nikolett 7.z

Horváth Nikolett 7.z

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 2. helyezést ért el.

Veres Réka 6.d

Veres Réka 6.d

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Heti Ige

Hallgass, népem, most én beszélek! Izráel, most téged intelek! Isten, a te Istened vagyok én! Nem feddelek meg véresáldozataidért, sem állandóan előttem levő égőáldozataidért, de nem fogadok el házadból bikát, sem aklaidból bakokat. Hiszen enyém az erdő minden vadja, és ezernyi hegynek minden állata. Ismerem a hegyek minden madarát, enyém a mező vadja is. Ha éhezném, nem szólnék neked, mert enyém a világ és ami betölti. Eszem-e a bikák húsát, iszom-e a bakok vérét? Hálaadásodat áldozd az Istennek, és teljesítsd a Felségesnek tett fogadalmaidat! Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak, és te dicsőítesz engem. (Zsolt 50,7-15)


A zsoltáríró a helytelen istentisztelettel szemben a helyes istentiszteletre tanít.
Isten nem szorul rá az áldozatra, hiszen az egész világ az Övé. Az is tévedés hogy Isten „elfogadja” az áldozatot és ezzel kötelezi magát az ember akaratának teljesítésére. Az áldozat célja nem az, hogy rákényszerítsük a magunk akaratát Istenre, hanem a hálaadás!

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2019-05-17

Tanszer és ruhagyűjtés nehéz helyzetű gyermekek számára

Tisztelt Szülők!

A Dorkász Szolgálat május és június hónapban 200 családnak gyűjt tanszert, – füzetek (sima, vonalas, kockás, üzenő), írólap, rajzlap, radír, ragasztó stift, tolltartó, vízfesték, színes ceruzák, ecset, ceruzák, tollak, vonalzók, körző – valamint gyermek és férfiruhákat. Az adományokat a Családgondozó programban résztvevő rászoruló családokhoz juttatják el Debrecen-tanyavidéki és vidéki gyülekezeteken keresztül.  Az összegyűlt adományokat az iskola előcsarnokában elhelyezett ládákban gyűjtjük, és június 4-én adjuk át a Dorcas Segélyszervezet részére. A gyűjtőládákkal kapcsolatban a portán kérhetnek tájékoztatást.

Köszönjük a felajánlásokat!

Ember Sándor

igazgató

Kiss Ábel Lukács

Dorkász Szolgálat

2019-05-09

Álláshirdetés

A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola pályázatot hirdet az alábbi – határozott időre szóló – tanári munkakörök betöltésére:

–   matematika szakos tanár
–   angol nyelv szakos tanár
–   technika szakos tanár

Az állások elfoglalásának ideje: 2019. augusztus 16.


Érdeklődni az 52/614-568-as telefonszámon, pályázatot benyújtani személyesen (Debrecen, Hunyadi utca 17.) vagy az embers@kistk.hu e-mail címen lehet.

Elsősorban református vagy evangélikus vallású egyháztagok jelentkezését várjuk.

2019-05-07

Országos kompetenciamérés 2018

Ismét országos átlag feletti teljesítményt nyújtottak növendékeink a 2018. évi országos kompetenciamérésen!

Az eredmények a folytatásban olvashatók.

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d