Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Horváth Nikolett 7.z

Horváth Nikolett 7.z

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 2. helyezést ért el.

Veres Réka 6.d

Veres Réka 6.d

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Heti Ige

„… de lélek még nem volt bennük.” (Ezékiel 37,8b)


A felolvasott fél mondat Ezékiel könyvéből van. Látomásában az elszáradt csontok kezdenek felépülni, összeállnak, majd inak, hús és bőr kerül rájuk. Minden együtt van, azonban valami még hiányzik: a lényeg! Ez pedig nem más, mint a Lélek, aki megeleveníti, életre kelti, mozgásba lendíti az egészet. E nélkül az összeállt csontok csak holt testek. Elengedhetetlen a Lélek, aki mindent mozgat és mindennek életet ad.
Pünkösd az éltető Lélek ünnepe. Pünkösd nélkül minden csak hiábavaló emberi erőlködés. Hiábavaló a tanítványok tapasztalata, a sok látott csoda és hallott tanítás, és hiábavaló, talán érdekes beszéd még az igehirdetés is. Nem több. Isten lelke azonban az írott betűt és az elhangzó szót megelevenítheti. Élettel töltheti meg, ami erőt ad, mozgásba hoz, és elindít. Elgondolkoztat, megváltoztat, és átformál. Ma is, minket is.
Isten élő lelke áldja meg pünkösd ünnepünket! Ámen.

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2019-06-18

Beregdaróci hittan tábor

Gyülekező: 2019. június 23. (vasárnap) 8.45 – 9.00 az iskola előcsarnokában.

Indulás: 9.15 órakor.

Hazaérkezés: 2019. június 27. (csütörtök), az iskola udvarára, kb. 17.30 órakor.
Hozz magaddal Bibliát, tolltartót, ollót, ragasztót, fürdőruhát, strandpapucsot, fürdősapkát, törülközőt, esőkabátot, zárt sportcipőt, sapkát (baseball vagy bármi, ami megvéd a napsütéstől), zseblámpát, naptejet, buszra érzékenyek gyógyszert, költőpénzt, üdítőt, ásványvizet, a TAJ számodat és a telefonodat. Hozhatsz magaddal ping-pong ütőt és labdát, tollas ütőt és labdát, focilabdát, teniszütőt és labdát.
Vasárnap már kapunk ebédet!

Jó készülődést!

Szilágyi Tamás

A táborban készült képek innen letölthetők.

 

2019-06-10

Szintfelmérő meghallgatás

Tisztelt Szülők! 

Tájékoztatom Önöket, hogy 2019. június 18-án, kedden 9 órai kezdettel szintfelmérő meghallgatást tartunk az iskolánk 1-4. évfolyama iránt érdeklődő tanulók számára. Kérjük, hogy gyermekük tájékoztató füzetét (estleg bizonyítványát is) és a lelkészi ajánlást magukkal hozni szíveskedjenek.

Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Ember Sándor     

igazgató

2019-06-02

Hálaadó istentisztelet a Református Nagytemplomban

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”

   / Pál második levele a korinthusiakhoz 9,7 /  

Iskolánk 2019. június 13-án (csütörtökön) 16:30 órakor tartja tanévzáró istentiszteletét a Református Nagytemplomban.

A tanulók ünneplő ruhában, nyakkendőt és jelvényt viselve vonulnak át az osztályfőnökök irányításával a Református Nagytemplomba.

Ünneplő ruha: fehér ing/blúz (nem póló), fekete vagy sötétkék nadrág/szoknya (nem farmer), fekete vagy sötétkék cipő (nem edzőcipő).  

Kérjük, hogy a szülők a templomban a padsorok utolsó harmadában, a diákság mögötti ülőhelyeken szíveskedjenek helyet foglalni!

Az istentiszteleti perselypénzzel ezúttal a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség IMMÁNUEL Otthonában folyó munkát kívánjuk támogatni. Az összegyűlt összegből mozgásfejlesztést segítő eszközöket szeretnének beszerezni a gyermekek számára.
Köztudott, hogy a gyakorlóiskola 16 halmozottan sérült magántanulójának nevelése-oktatása az IMMÁNUEL Otthonban lévő telephelyünkön valósul meg 3-5 fős kiscsoportokban.
A Hunyadi utcai épületben tanuló diákjaink évente többször ellátogatnak hozzájuk, s a Pacsirta utcai telephelyen tanuló gyermekek is viszonozzák a látogatást.
Az IMMÁNUEL Otthonról bővebb információk olvashatók a www.immanuelotthon.hu honlapon.

A tanévzáró istentiszteletre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!  

 

2019-05-25

Bolhapiac 2019

Az előző tíz év sikerei nyomán ismét bolhapiacot szervezünk 2019. május 31-én, pénteken 12:30 és 18 óra között iskolánk udvarán. Az osztályok standjain könyvek, régi újságok, virágok, játékok, kézműves termékek, háztartási eszközök, ruhaneműk, dísztárgyak, kisbútorok, elektronikai cikkek stb. árusítása lehetséges.  A vásári hangulat megteremtése érdekében várjuk olyan szülők jelentkezését, akik gyümölcsöt, süteménytüdítőt hoznának, s azokat árusítanák. A kínálatot iskolánk konyhája frissen sült lángossal, a szülők közreműködése pedig  fagylalttal, hamburgerrel, vattacukorral  fogja kiegészíteni!  A gyermekek szórakoztatását folyamatosan biztosítjuk a délután folyamán: ugrálóvár, csúszda stb.! 

Az összegyűlt pénzből az új technika szaktantermet szeretnénk berendezni, illetve babzsákfoteleket kívánunk vásárolni, melyek használata által kényelmes tanulótérré válhat iskolánk.   Szeretettel várjuk azokat a szülőket, rokonokat és barátokat is, akik az árusításban ugyan nem vesznek részt, de vásárlásaikkal hozzájárulnak a rendezvény céljának eléréséhez!

A legtöbbet árusító alsó és felső tagozatos osztály 25.000 Ft jutalmat kap!

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d