Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Horváth Nikolett 7.z

Horváth Nikolett 7.z

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 2. helyezést ért el.

Veres Réka 6.d

Veres Réka 6.d

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Heti Ige

„Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek...” (Pál levele a Kolosséiakhoz 3:23)


Elsősorban a keresztyén családban való együttélés szabályaira vonatkoznak az apostol szavai. Jó lélekkel szolgáljatok egymásnak, „mint az Úrnak.” Jutalma, sőt „öröksége” lesz az ilyen szolgálatnak.

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A „Csodát virágzik a jelen” Református Iskolák Kárpát-medencei Versenyén és Találkozóján népdal kategóriában 1. helyezést ért el és különdíjban részesült.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

Biotermékek az iskolai büfében
2019-10-01

Biotermékek az iskolai büfében

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe az iskolai büfében kapható biotermékeket.

 

Miért egészségesek a biotermékek? 

 

 –  Nem tartalmaznak az egészségre esetleg káros adalékanyagokat: tartósítószereket, szintetikus   aromaanyagokat, színezékeket, állományjavítókat, ízfokozókat.

 

 – A feldolgozás során nem alkalmaznak génmanipulált mikroorganizmusokat.

 

 – A növényeket nem permetezik szintetikus rovarölő, atka­ölő, gombaölő, baktériumölő szerekkel, s nem vegyszerekkel irtják a gyomokat.

 

 – Feldolgozásuk során nem alkalmazható ionizáló sugárzás.

 

 – A biotermék alkotórészeinek legalább 95%-a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Ember Sándor

    igazgató

 

?>
2019-09-16

Az állatok világnapja – gyűjtés

SEGÍTS AZ OTTHONUKAT ELVESZTETT ÁLLATOKON!

Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

Az állatok világnapja alkalmából – a tavalyihoz hasonlóan – ebben a tanévben is szeretnénk segíteni a bajba jutott, otthonukat elveszített, árva állatokon, ezért jótékonysági gyűjtést szervezünk iskolánkban a Debreceni Kutyaház Állatotthon számára.

A gyűjtéssel kapcsolatos információk a folytatásban olvashatók.

Testnevelés órák kiváltása
2019-09-04

Testnevelés órák kiváltása

2011. évi CXC. törvény

a nemzeti köznevelésről

 1. § (11)Az iskola a nappali rendszerű iskolai oktatásban azokban az osztályokban, amelyekben közismereti oktatás is folyik, azokon a tanítási napokon, amelyeken közismereti vagy szakmai elméleti oktatás is folyik, megszervezi a mindennapos testnevelést legalább napi egy testnevelés óra keretében, amelyből legfeljebb heti két óra

a) a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,

b) iskolai sportkörben való sportolással,

c) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel,

d) egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló kérelme alapján – amennyiben délután szervezett testnevelés órával ütközika félévre érvényes, az egyesület által kiállított igazolással váltható ki.

 

?>
2019-09-03

Szülői értekezlet a felső tagozaton

Iskolai munkatervünk alapján szeptember 9 és 10-én szülői értekezletet tartunk a folytatásban található táblázat szerint.

Szeretettel várjuk felső tagozatos diákjaink szüleit!

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d