Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kfrtkf.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2016-05-24

A hatvanéves zenetagozat évzáró hangversenye

2016. május 22-én tartottuk a Kölcsey Központban az ének-zene tagozatos osztályok jubileumi tanévzáró hangversenyét. Az est folyamán az elsős és a másodikos gyermekek előadását a harmadik-negyedik évfolyamos kisdiákokból álló Kicsinyek Kórusa, valamint a felső tagozatos Vox Iuventutis Gyermekkar műsora követte. Ekkor került sor arra a rendkívül kedves mozzanatra, melynek során az első évfolyamos tanulók köszöntötték, s egyben búcsúztatták a nyolcadik évfolyamos diákokat. A rendezvényt megelőzően mindkét kórus megválasztotta – titkos szavazással – az Év Énekesét. A díjazott kórustagok a színpadon vehették át megérdemelt jutalmukat.

A hangversenyről készült videofelvétel a VIDEÓTÁRBAN található.

2016-05-20

Segítsünk iskolatáskával, tanszerekkel!

Kedves Szülők!

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2016-ban is megszervezi országos iskolatáska- és tanszergyűjtő akcióját, amihez idén is csatlakozni szeretnénk. Az akció célja a nehéz körülmények között élő diákok iskolakezdésének támogatása. Gyűjtünk: használt, de még jó állapotban levő iskolatáskákat, füzeteket, íróeszközöket, tolltartókat, zsírkrétákat, vízfestékeket, temperákat és vonalzókat. Kérjük, hogy felajánlott adományaikat 2016. június 15-ig juttassák el iskolánkba. Az adományokat az alábbi időpontban és helyszínen adhatják le:

7.30 – 8.00 óra között a földszint 24-es tanteremben

15.30 – 16.00 óra között a 101-es lelkészi szobában

 

Ember Sándor

igazgató

2016-05-18

60 éves az ének-zene tagozat

 

Tisztelt Szülők!

 

Iskolánk ének-zene tagozata fennállásának 60. évfordulója alkalmából jubileumi tanévzáró hangversenyt rendezünk 2016. május 22-én  17 órakor a Kölcsey Központban.

A rendezvényre szeretettel hívjuk és várjuk Önöket!

 

Az ünnepi alkalomra emlékkönyvet bocsátunk ki, mely tartalmazza a hat évtized alatt végzett 1567 növendék nevét, intézményünk jelenlegi tanulóinak és munkatársainak névsorát, valamint az ötvenéves évforduló eseményeiről és az ének-zene tagozat 2006 – 2016 közötti életéről készült fényképeket.

 

Ember Sándor 
igazgató

 

2016-05-12

Tánciskolai záróvizsga

 

Szép hagyománya intézményünknek a nyolcadik évfolyamos tanulók részére szervezett tánciskola, melynek záróvizsgáját május 2-án tartottuk a Lovardában.

A szépszámú közönség előtt diákjaink komolyan és elegánsan adtak számot frissen megszerzett tánctudásukról. Láthattunk egyebek közt angol és bécsi keringőt, szambát, tangót és mambót.  A szünet előtt táncbemutatókra is sor került.

Az ünnepélyes alkalom össztánccal zárult. A videó megtekinthető a videótárban, illetve az Ismerjen meg bennünket – Diákélet az iskolában menüben.

 

A vizsgáról készült fotók a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

2016-05-05

Konfirmáció 2016

A konfirmáció felfedező úthoz hasonlítható: megismerjük benne református keresztyén hitünk tanításait, egyházunk életét, valamint az egyház Urát, a mi Urunk Jézus Krisztust. Így lehet a konfirmáció a hitre jutás alkalma. Ebben a tanévben 55 diákunk vett részt a konfirmációra történő felkészítésben, s tett vizsgát és fogadalmat gyülekezetében. A Református Nagytemplomban 2016. április 24-én ünnepi istentisztelet keretében 33 KisTK-s tanuló konfirmált.

Konfirmandusaink és családjuk életére Isten áldását kérjük!

A konfirmációi vizsgán és az ünnepi istentiszteleten készült képek a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

 

2016-04-29

Hatvanéves a zenetagozat

Kedves zenetagozatos öregdiákok!

A zenetagozat létrejöttének hatvanadik évfordulója alkalmából jubileumi hangversenyt tartunk 2016. május 22-én 17 órai kezdettel a Kölcsey Központban. A rendezvény első felében egykori tanítványaink műsorának, második felében pedig jelenlegi osztályaink tanévzáró bemutatóinak meghallgatását tervezzük. Ezért arra kérjük Önöket, hogy fellépési szándékukat a gyakorlo@kfrtkf.hu e-mail címen szíveskedjenek jelezni legkésőbb 2016. május 10-ig. Az előadni kívánt mű címének és szerzőjének feltüntetése mellett annak időtartamát is kérjük megjelölni. Egy-egy műsorszámra maximum 5 perc áll rendelkezésre.

Az ünnepi alkalomra emlékkönyvet bocsátunk ki, mely tartalmazza a hat évtized alatt végzett 1567 növendék nevét, intézményünk tanulóinak és munkatársainak névsorát, valamint az ötvenéves évforduló eseményeiről és az ének-zene tagozat 2006-2016 közötti életéről készült képeket.

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

Ember Sándor

 igazgató