Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2017-11-14

Kék Vödör akció

Tisztelt Szülők!

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Szolgálat idén is meghirdette Kék Vödör közös adventi tartósélelmiszer gyűjtő akcióját, melynek kedvezményezettjei hazai és határon túli nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakozni szeretnénk az adományok gyűjtéséhez. Adományaikat 2017. november 27-től (hétfő) december 21-ig (csütörtök) várjuk, reggelente 7.30-8.00 óra között az első emeleten a 109-es tanteremben, délután pedig 15.30-16.15 óra között a 101-es lelkészi szobában. Az adománylista az alábbiakat tartalmazza: liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, kakaó, tea, fűszerek, konzerv, édesség, szaloncukor, illetve mosószer, öblítő, fogkrém, gyermek és felnőtt pelenka, sampon, tusfürdő.

Köszönettel:

Ember Sándor

igazgató

2017-11-13

Reformáció 1517 – 2017

Tisztelt Szülők!

Szeretettel ajánlom figyelmükbe a folytatásban olvasható – a reformációi emlékévhez kapcsolódó

programot!

Ember Sándor

   igazgató

 

2017-11-12

Nyilas Misi Pakk

Tisztelt Szülők!

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette a Nyilas Misi Pakk – Cipősdobozba zárt szeretet adomány programját, amihez iskolánk is csatlakozik. Töltsön meg egy cipősdobozt olyan ajándékokkal, melyeknek saját gyermeke is örülne. A cipősdobozba tehető ruhanemű, sál, kesztyű, sapka, tanszerek, füzet, színes ceruza, toll, fogkefe, fogkrém, apróbb játékok, csokoládé. Kérjük, a dobozon tüntesse fel, milyen nemű és életkorú gyermeknek szánja az ajándékot! A beérkezett ajándékokat magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek juttatják el a szervezők. Adományaikat december 21-ig várjuk, reggelente 7.30-8.00 óra között az első emeleti 109-es tanteremben, délután pedig 15.30-16.15 óra között a 101-es lelkészi szobában.

Köszönettel:

Ember Sándor

igazgató

 

2017-11-09

Napközis játszóház

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy  a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló  Általános Iskola   2017. november 24-én,  pénteken 16 órától bemutató napközis kézműves foglalkozásra  és játszóházba hívja az iskola iránt érdeklődő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ember Sándor   

  igazgató

2017-10-27

Református Iskolák XXI. Országos Tanulmányi Versenye

Huszonegyedik alkalommal rendeztük meg a Református Iskolák Országos Tanulmányi Versenyét, melyen ezúttal 38 iskola 475 versenyzője vett részt.  A nagyszabású találkozó megnyitóját  a Református Nagytemplomban tartottuk.  A nyitó éneket követően Dr.Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetette közöttünk Isten igéjét. A közös imádság után a résztvevők átvonultak a gyakorlóiskolába, ahol elfogyasztották a tízórait, azt követően pedig megkezdődtek a versenyek. Amíg a tanulók vetélkedtek, addig az intézményvezetők,a lelkészek és a kísérő pedagógusok kötetlen szakmai beszélgetést folytattak az iskola aulájában, illetve az érdeklődő kollégák meglátogatták a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában található Szabó Magda Emlékházat. A rendezvény az izgalommal várt eredményhirdetéssel zárult. A verseny minden résztvevőjének gratulálunk a nemes vetélkedés során nyújtott teljesítményéhez, s szeretettel várjuk a református iskolákat a 2018-ban megrendezendő XXII. országos tanulmányi versenyre! A jó hangulatú megmérettetés részletes eredményei a itt olvashatók, a nap képes összefoglalója pedig a GALÉRIÁBAN tekinthető meg.