Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2016-09-12

Biotermékek az iskolai büfében

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe az iskolai büfében kapható biotermékeket.

Miért egészségesek a biotermékek? 

 –  Nem tartalmaznak az egészségre esetleg káros adalékanyagokat: tartósítószereket, szintetikus   aromaanyagokat, színezékeket, állományjavítókat, ízfokozókat.

 – A feldolgozás során nem alkalmaznak génmanipulált mikroorganizmusokat.

 – A növényeket nem permetezik szintetikus rovarölő, atka­ölő, gombaölő, baktériumölő szerekkel, s nem vegyszerekkel irtják a gyomokat.

 – Feldolgozásuk során nem alkalmazható ionizáló sugárzás.

 – A biotermék alkotórészeinek legalább 95%-a ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Az élelmiszerekről készült képek a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

Ember Sándor

  igazgató

2016-09-07

Segítsünk iskolatáskával, tanszerekkel!

Kedves Szülők!

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette országos iskolatáska- és tanszergyűjtő akcióját, amihez szeptember 9-ig még van lehetőségünk csatlakozni. Az akció célja a nehéz körülmények között élő diákok iskolakezdésének támogatása. Gyűjtünk: használt, de még jó állapotban levő iskolatáskákat, füzeteket, íróeszközöket, tolltartókat, zsírkrétákat, vízfestékeket, temperákat és vonalzókat. Kérjük, hogy felajánlott adományaikat 2016. szeptember 9-ig juttassák el iskolánkba. Az adományokat az iskola portáján vagy a 101-es igazgatóhelyettesi irodában adhatják le.

Ember Sándor

igazgató

2016-09-07

Elhagyott holmik

Kedves Szülők! 

 

Az elmúlt tanév során tanulóink sok mindent elhagytak (ruha, cipő stb.), amiket a tanév végéig senki sem keresett. Mi összegyűjtöttük, és szeretnénk azokat a tulajdonosuknak visszaadni. Ezért kérjük, hogy aki igényt tart gyermeke elhagyott dolgaira, az 2016. szeptember 12-14 között (hétfő-szerda) jöjjön be az iskolába, keresse meg és vegye át azokat.

Ezt követően, 2015. szeptember 15-16 között (csütörtök-péntek) a szerény anyagi körülmények között élő családok számára  biztosítunk lehetőséget arra, hogy a ruhákat megtekintsék, és azokból iskolánkban tanuló gyermekük számára választhassanak.

Aminek továbbra sem lesz gazdája, azt felajánljuk a Magyar Református Szeretetszolgálat részére.

Az elhagyott dolgokat a megjelölt napokon 7-17 óra között lehet megtekinteni. 

Pontosabb információt az iskola portásától kérhetnek.          

 

 Ember Sándor          

      igazgató

2016-09-07

Szülői értekezletek

Iskolai munkatervünk alapján szülői értekezleteket tartunk

szeptember 7-én és 8-án, illetve 12-én és 13-án

a folytatásban található táblázatoknak megfelelően.

 

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!

2016-09-05

Tanévnyitó és első tanítási nap

Szeptember 1-jén iskolánkban is kezdetét vette a 2016/2017-Es tanév. Jókedvű gyerekek gyülekeztek korán reggel az osztálytermekben, majd az osztályfőnökök irányításával átvonultak a Református Nagytemplomba. A tanévnyitó istentiszteleten Szilágyi Tamás lelkipásztor igehirdetése és az igazgatói köszöntő után az elsősök és az újonnan kinevezett pedagógusok fogadalomtételére került sor.

 Az ünnepélyes alkalmat követően megkezdődött a tanítás. Az első nap különösen izgalmas volt az első és az ötödik évfolyamos tanulók számára, hiszen mindannyian új közösségbe kerültek. 

Intézményünk továbbra is Debrecen legnagyobb általános iskolája, mivel az elmúlt tanévet 1095 tanulóval zártuk, jelenleg pedig 38 osztályban 1150 diákunk van. Nevelő-oktató munkánknak változatlanul nagyon jó híre van a városban, legyünk rá büszkék valamennyien! Az eseményekről készült képes beszámoló a GALÉRIÁBAN tekinthető meg. A videófelvétel a VIDEÓTÁRBAN látható.