Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2018-07-19

Ügyintézés személyesen

 

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy 2018. július 24-én (kedden) intézményünk technikai okok miatt sem telefonon, sem e-mail útján nem lesz elérhető.

 

2018-06-25

Hittantábor Beregdaróc 2018. július 2 – július 6.

Gyülekező: 2018. július 2. (hétfő) 7.45 – 8.30 az iskola előcsarnokában. Indulás: 8.30 órakor. Hazaérkezés: 2018. július 6. (péntek), az iskola udvarára, kb. 17.30-18.00 órakor.
Hozz magaddal Bibliát, tolltartót, ollót, ragasztót, fürdőruhát, strandpapucsot, fürdősapkát, törülközőt, esőkabátot, zárt sportcipőt, sapkát (baseball vagy bármi, ami megvéd a napsütéstől), zseblámpát, naptejet, buszra érzékenyek gyógyszert, költőpénzt, üdítőt, ásványvizet, a TAJ számodat és a telefonodat. Hozhatsz magaddal ping-pong ütőt és labdát, tollas ütőt és labdát, focilabdát, teniszütőt és labdát.
Változás: Hétfőn is kapunk ebédet!

Jó készülődést és táborozást kívánok!

Szilágyi Tamás

2018-06-12

Hálaadó istentisztelet a Református Nagytemplomban

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”

   / Pál második levele a korinthusiakhoz 9,7 /  

Iskolánk 2018. június 14-én (csütörtökön) 16:30 órakor tartja tanévzáró istentiszteletét a Református Nagytemplomban.

A tanulók ünneplő ruhában, nyakkendőt és jelvényt viselve vonulnak át az osztályfőnökök irányításával a Református Nagytemplomba.

Ünneplő ruha: fehér ing/blúz (nem póló), fekete vagy sötétkék nadrág/szoknya (nem farmer), fekete vagy sötétkék cipő (nem edzőcipő).  

Kérjük, hogy a szülők a templomban a padsorok utolsó harmadában, a diákság mögötti ülőhelyeken szíveskedjenek helyet foglalni!

 

Az istentiszteleti perselypénzzel ezúttal a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség IMMÁNUEL Otthonában folyó munkát kívánjuk támogatni. Az összegyűlt összegből mozgásfejlesztést segítő eszközöket szeretnének beszerezni a gyermekek számára.
Köztudott, hogy a gyakorlóiskola 20 halmozottan sérült magántanulójának nevelése-oktatása az IMMÁNUEL Otthonban lévő telephelyünkön valósul meg 4-5 fős kiscsoportokban.
A Hunyadi utcai épületben tanuló diákjaink évente többször ellátogatnak hozzájuk, s a Pacsirta utcai telephelyen tanuló gyermekek is viszonozzák a látogatást.
Az IMMÁNUEL Otthonról bővebb információk olvashatók a www.immanuelotthon.hu honlapon.

A tanévzáró istentiszteletre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!  

 

 

2018-06-01

Hittan tábor Beregdarócon

Kedves Szülők!

Idén nyáron is tartunk hittan tábort Beregdarócon 2018. július 2-6. között. A táborral kapcsolatos tájékoztató szülői értekezlet június 5-én kedden 16.30 órakor lesz a 306-os tanteremben.  A  táborra június 15-ig lehet jelentkezni.  A részletek a folytatásban olvashatók.

Szilágyi Tamás

lelkipásztor, igazgatóhelyettes

 

2018-05-29

A tizedik bolhapiac

Az előző kilenc év sikerei nyomán ismét bolhapiacot szervezünk 2018. június 1-jén, pénteken 12:30 és 18 óra között iskolánk udvarán. Az osztályok standjain könyvek, régi újságok, virágok, játékok, kézműves termékek, háztartási eszközök, ruhaneműk, dísztárgyak, kisbútorok, elektronikai cikkek stb. árusítása lehetséges.  A vásári hangulat megteremtése érdekében várjuk olyan szülők jelentkezését, akik gyümölcsöt és süteményt, illetve üdítőt hoznának, s azokat árusítanák. A kínálatot iskolánk konyhája frissen sült lángossal, a szülők közreműködése pedig fagylalttal és vattacukorral fogja kiegészíteni!  A gyermekek szórakoztatását folyamatosan biztosítjuk a délután folyamán: az Őrálló Dicsőítő Zenekar fellépése, ugrálóvár, csúszda stb.! 

Az összegyűlt pénzből tableteket (táblagépeket) kívánunk vásárolni, melyek használata által 2018 szeptemberétől a tankönyvek mellett a tanulást segítő digitális tananyagok is elérhetővé válnak diákjaink számára.

Szeretettel várjuk azokat a szülőket, rokonokat és barátokat is, akik az árusításban ugyan nem vesznek részt, de vásárlásaikkal hozzájárulnak a rendezvény céljának eléréséhez!

Amennyiben a bolhapiac bevétele meghaladja az eddig elért legmagasabb bevételt, a legtöbbet árusító osztály 25.000 Ft jutalmat kap!