Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2017-02-16

Farsang 2017

Az ebédet követően megkezdődött az izgatott készülődés az alsó tagozatos osztályokban. A folyosókon tündérek és királylányok suhantak, a tantermekben varázslók, sportolók, növények és kedves állatfigurák nyüzsögtek. Sok helyen tartottak tréfás vetélkedőket és mozgásos játékokat.

A tornateremben évfolyamonként megtartott jelmezverseny is jelentősen fokozta a hangulatot. Az alsósok önfeledt szórakozása rengeteg üdítő és finom sütemény társaságában folytatódott egészen 16 óráig, a felső tagozatosok a jelmezversenyt követően a tornateremben táncolhattak 17 óra 30 percig.

A rendezvényekről készült fotók a GALÉRIÁBAN és a Facebookon láthatók.

 

2017-02-12

Sikeres “előfelvételi”

A nyolcadik évfolyamos diákok számára 2017. február 3-án biológia-kémia komplex szaktárgyi versenyt rendezett a Tóth Árpád Gimnázium.

A versenyen az alábbi tanulók értek el kiemelkedő eredményt:

BIOLÓGIA-KÉMIA

  1. helyezés:

Gáspár Dorottya 8.C

  1. helyezés:

Laboda Balázs 8.B

  1. helyezés:

Szabó Kinga 8.Z

A  biológia-kémia komplex szaktárgyi versenyen elért helyezés mentesít a komplex szóbeli felvételi vizsga alól! A vizsgán diákjainknak meg kell jelenniük, azonban versenyeredményük alapján maximális pontot kapnak szóbeli eredményként! A versenyzőknek és a felkészítő kollégáknak szívből gratulálunk!

2017-02-07

Bibliaolvasó nap

A Kárpát-medence református iskolái „Bibliaolvasó nap”-ja nagytemplomi nyitó rendezvényét követően, melyen iskolánk diákjai és pedagógusai résztvevőként és felolvasóként, Vox Iuventutis Gyermekkarunk pedig szolgálattevőként vett részt, a különleges eseményre jelentkezett hetvenöt iskolával együtt mi is elkezdtük a számunkra kijelölt bibliai szövegek hangos felolvasását. Az alkalmat, ami a biblia könyvek rövid bemutatásával kezdődött, az iskolai könyvtárban tartottuk. A tizenhét fejezet felolvasásában felső tagozatos tanulók – osztályonként két diák – és alsó tagozatban tanító pedagógusok vettek részt. Az Ó-és Újszövetségi szövegek, melyeket a hallgatósága kivetítve is követhetett, a Revideált új fordítású Bibliából hangzottak. Felolvasás közben a Református Énekeskönyvből és az Áldd, lelkem, Istened! című iskolai énekeskönyvünkből, zenei tagozatos diákok közreműködésével, közösen énekeltünk.

A nap eseményeiről készült fotók a GALÉRIÁBAN tekinthetők meg.

Szilágyi Tamás
lelkész-igazgatóhelyettes

2017-01-20

Szülő értekezlet

Iskolai munkatervünk alapján az első félév lezárását követően szülői értekezleteket tartunk a folytatásban található időpontokban.