Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Hírek

2017-05-26

BOLHAPIAC 2017

Az előző tanévi rendezvények sikere nyomán ismét bolhapiacot szervezünk 2017. június 2-án, pénteken 12 és 18 óra között iskolánk udvarán. Az osztályok standjain könyvek, régi újságok, virágok, játékok, kézműves termékek, háztartási eszközök, ruhaneműk, dísztárgyak, kisbútorok, elektronikai cikkek stb. árusítása lehetséges.  A vásári hangulat megteremtése érdekében várjuk olyan szülők jelentkezését, akik gyümölcsöt és süteményt, illetve üdítőt hoznának, s azokat árusítanák. A kínálatot iskolánk konyhája frissen sült lángossal, a szülők közreműködése pedig fagylalttal fogja kiegészíteni!  A gyermekek szórakoztatását folyamatosan biztosítjuk a délután folyamán: fellépők műsora, ugrálóvár, stb.! 

Az összegyűlt pénzt Multi-Touch interaktív asztal (www.multi-touch.hu),  valamint iskolai dallamcsengő vásárlására kívánjuk fordítani.

Szeretettel várjuk azokat a szülőket, rokonokat és barátokat is, akik az árusításban ugyan nem vesznek részt, de vásárlásaikkal hozzájárulnak a rendezvény céljának eléréséhez!

Amennyiben a bolhapiac bevétele meghaladja az eddig elért legmagasabb bevételt, a legtöbbet árusító osztály 25.000 Ft jutalmat kap!

 

2017-05-23

Szülői értekezlet tanévkezdés előtt

 

Iskolai munkatervünk alapján szülői értekezletet tartunk a leendő 1. osztályos tanulók szülei számára, melynek időpontja:  

 

 2017. június 1. csütörtök 16:30

 

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!

 

A szülői értekezletet terembeosztása:

 

1.a

108-as terem

1.b

15-ös terem

1.c

102-es terem

1.d

106-os terem

1.z

   5-ös terem

2017-05-20

A zenetagozat évzáró hangversenye

2017. május 16-án tartottuk a Lovardában az ének-zene tagozatos osztályok jubileumi tanévzáró hangversenyét. Az est folyamán az elsős és a másodikos gyermekek előadását a harmadik-negyedik évfolyamos kisdiákokból álló Kicsinyek Kórusa, valamint a felső tagozatos Vox Iuventutis Gyermekkar műsora követte. Ekkor került sor arra a rendkívül kedves mozzanatra, melynek során az első évfolyamos tanulók köszöntötték, s egyben búcsúztatták a nyolcadik évfolyamos diákokat. A rendezvényt megelőzően mindkét kórus megválasztotta – titkos szavazással – az Év Énekesét. A díjazott kórustagok a színpadon vehették át megérdemelt jutalmukat.

A hangversenyről készült videofelvétel a VIDEÓTÁRBAN található.

 

2017-05-12

Tánciskolai záróvizsga 2017

Szép hagyománya intézményünknek a nyolcadik évfolyamos tanulók részére szervezett tánciskola, melynek záróvizsgáját május 8-án tartottuk a Lovardában.

A szépszámú közönség előtt diákjaink komolyan és elegánsan adtak számot frissen megszerzett tánctudásukról. Láthattunk egyebek közt angol és bécsi keringőt, rumbát, tangót és cha-cha-chát.  A szünet előtt táncbemutatókra is sor került.

Az ünnepélyes alkalom össztánccal zárult. A vizsgáról készült videó megtekinthető a videótárban, a fotókat pedig a GALÉRIÁBAN helyeztük el.

 

2017-05-03

Nyári napközi

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a debreceni lakóhellyel rendelkező gyermekek nyári felügyeletének megszervezésével a Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményét bízta meg. A napközbeni ellátás helyszíne az Ibolya Utcai Általános Iskola. (Debrecen, Ibolya u. 3.) 2017. július 3. napjától 2017. augusztus 18. napjáig. Az igénybevételhez szükséges kérelem formanyomtatvány Facebook oldalunkon, illetve a folytatásban található.

A kérelmeket 2017. május 10-ig lehet iskolánk titkárságára eljuttatni.

 

Ember Sándor

  igazgató

2017-04-24

Szülői értekezlet és fogadóóra

Iskolai munkatervünk alapján szülői értekezleteket és fogadóórákat tartunk

2017. április 27-én és május 3-án

a folytatásban található táblázatoknak megfelelően.

Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!