Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Kovács Marietta

Kovács Marietta

Kiváló tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként  az iskola Kölcsey plakettjét és a PRO Eminencia Alapítvány pénzjutalmát vette át a tanévzáró ünnepélyen Kovács Marietta 8.c osztályos tanuló.

A fiú kosárlabda szakosztály

A fiú kosárlabda szakosztály

Az iskola Kölcsey plakettjét  a 2016-2017. tanév végén a fiú kosárlabda szakosztály kapta.

Heti Ige

„Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek!” (Ézsaiás 43,18.)
 

Ha rossz dolog történik veled, ne ess kétségbe! Időbe és erőfeszítésbe fog ugyan kerülni, de a körülményeid meg fognak változni. Próbálj meg közelebb kerülni Istenhez, és kutasd az Igéjét, majd Ő felfedi előtted a belső békesség titkát és azt, hogyan vedd újra kézbe az életed!

 

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

Olvassa el iskolaújságunk aktuális számát PDF formátumban.

Elolvasom »

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2017-11-14

Kék Vödör akció

Tisztelt Szülők!

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Dorcas Szolgálat idén is meghirdette Kék Vödör közös adventi tartósélelmiszer gyűjtő akcióját, melynek kedvezményezettjei hazai és határon túli nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is csatlakozni szeretnénk az adományok gyűjtéséhez. Adományaikat 2017. november 27-től (hétfő) december 21-ig (csütörtök) várjuk, reggelente 7.30-8.00 óra között az első emeleten a 109-es tanteremben, délután pedig 15.30-16.15 óra között a 101-es lelkészi szobában. Az adománylista az alábbiakat tartalmazza: liszt, cukor, rizs, tészta, olaj, kakaó, tea, fűszerek, konzerv, édesség, szaloncukor, illetve mosószer, öblítő, fogkrém, gyermek és felnőtt pelenka, sampon, tusfürdő.

Köszönettel:

Ember Sándor

igazgató

2017-11-13

Reformáció 1517 – 2017

Tisztelt Szülők!

Szeretettel ajánlom figyelmükbe a folytatásban olvasható – a reformációi emlékévhez kapcsolódó

programot!

Ember Sándor

   igazgató

 

2017-11-12

Nyilas Misi Pakk

Tisztelt Szülők!

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette a Nyilas Misi Pakk – Cipősdobozba zárt szeretet adomány programját, amihez iskolánk is csatlakozik. Töltsön meg egy cipősdobozt olyan ajándékokkal, melyeknek saját gyermeke is örülne. A cipősdobozba tehető ruhanemű, sál, kesztyű, sapka, tanszerek, füzet, színes ceruza, toll, fogkefe, fogkrém, apróbb játékok, csokoládé. Kérjük, a dobozon tüntesse fel, milyen nemű és életkorú gyermeknek szánja az ajándékot! A beérkezett ajándékokat magyarországi, erdélyi, felvidéki és kárpátaljai rászoruló gyermekeknek juttatják el a szervezők. Adományaikat december 21-ig várjuk, reggelente 7.30-8.00 óra között az első emeleti 109-es tanteremben, délután pedig 15.30-16.15 óra között a 101-es lelkészi szobában.

Köszönettel:

Ember Sándor

igazgató

 

2017-11-09

Napközis játszóház

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy  a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló  Általános Iskola   2017. november 24-én,  pénteken 16 órától bemutató napközis kézműves foglalkozásra  és játszóházba hívja az iskola iránt érdeklődő óvodás gyermekeket és szüleiket.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ember Sándor   

  igazgató

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d