Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Veréb Gergely 7.b

Veréb Gergely 7.b

A Református Iskolák XXI. Országos Tanulmányi Versenyének 7-8. évfolyamos informatikai vetélkedőjén 1. helyezés ért el.

Szilágyi Bálint 3.b, Csukás Dalma 3.b, Szentpéteri Eszter 3.a, Mosolygó Ábel 3.c

Szilágyi Bálint 3.b, Csukás Dalma 3.b, Szentpéteri Eszter 3.a, Mosolygó Ábel 3.c

A Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjében 4. helyezést ért el iskolánk csapata.

Heti Ige

„Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.” (Zakariás 9,9)

Virágvasárnapra készülünk, Jézus jeruzsálemi bevonulására. Az akkori történet egy kérdéssel zárult. Jézust látva ezt kérdezték: Ki ez? Most, az ünnepre készülve, ez a kérdés hangzik bennünk és felénk: Ki Jézus a mi számunkra? Kinek látjuk őt? Sokféle válasz lehetséges, de jó válasz csak egy van, a próféta válasza: „Örvendj nagyon, Sion leánya, ujjongj, Jeruzsálem leánya! Királyod érkezik hozzád, aki igaz és diadalmas, alázatos, és szamáron ül, szamárcsikó hátán.” Ámen.


 

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjében 4. helyezést ért el iskolánk csapata.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2018-03-13

A tartós tankönyvek rendszere

Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvként kezelendők, azokat az  iskolai könyvtári állomány nyilvántartásába kell venni, és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskolai könyvtárnak. Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek és a munkatankönyvek, valamint az 1. és 2. évfolyam összes tankönyve, mivel ezen évfolyamokon megszűnt a tartós tankönyv használata.

2018-03-08

ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2018

Iskolánk regisztrált az 2018. március 25-én megrendezésre kerülő Jótékonysági Rotary Futásra. Csapatunk neve: Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola

A verseny szervezői a legnagyobb létszámot mozgósító intézményeket értékes jutalmakban (defibrillátor készülék, 80000 Ft-os ill. 50000 Ft-os könyvcsomag) részesítik. Arra kérünk mindenkit, szülőket, gyerekeket, kollégákat, hogy minél nagyobb számban képviseljék iskolánkat ezen a rendezvényen!

Jelentkezni lehet online a www.debrecenikilometerek.hu oldalon vagy Nyakó Katalin, Fáni néninél a testnevelő tanáriban március 12-ig.

A részleteket a futás hetében egyeztetjük.

MOZDULJUNK EGYÜTT KÖZÖSSÉGÜNKÉRT!

2018-03-04

Végh Lili Luca (5.d) Európa-bajnok!

2018. február 15-18. között zajlott Budapesten az IFAA European Indoor Archery Championship (Teremíjász Európa Bajnokság) A versenyen 24 ország 509 versenyzője állt a lővonalhoz péntek reggel azzal a reménnyel, hogy a magyar Parlament stilizált ábráját is megjelenítő éremmel a nyakában mehet majd haza a háromnapos versenyzés után. A versenyt a FeHoVa C pavilonjában rendezték, így a kiállításra érkező több mint 50 ezer látogató testközelből élvezhette a versengést. Lili a Hajdú Íjász Klub versenyzője, a csigás íjász kategóriában állt lővonalra. Fizikálisan felkészülve és mentálisan is magabiztosan kezdte a versenyzést, hiszen 2 héttel ezelőtt Országos Bajnoki címet szerzett Alsóörsön ami kellő önbizalmat adott a küzdelemhez. Ellenfelei között volt német bajnok és világbajnoki 2. helyezett is. Lili nagy fegyelemmel és koncentrációval végig állta a sarat, és mindhárom versenynapon a legmagasabb pontszámot lőtte, így Európa-bajnoki címet szerzett. A 3. versenynapon maximális pontszámot lőtt, ami kategóriájában eddig a világon rajta kívül csak 8 embernek sikerült.

A nagyszerű eredményhez szeretettel gratulálunk!

2018-02-28

Országos kompetenciamérés 2017

Ismét magasan az országos átlag feletti teljesítményt nyújtottak növendékeink az országos kompetenciamérésen!

Gratulálunk jelenlegi és volt diákjainknak!

Az eredmények a folytatásban olvashatók.

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d