Elérhetőségeink: 4026 Debrecen, Hunyadi u. 17.   E-mail: gyakorlo@kistk.hu  Telefon: +36-52/614-600      Fogadóóra »

Kölcsey FerencReformátus Gyakorló Általános Iskola


Iskolánk számokban

 • 1150 boldog gyerek
  1150 boldog gyerek
 • 6750 nm udvar játékra
  6750 nm udvar játékra
 • 4,51 tanulmányi átlag
  4,51 tanulmányi átlag
 • 80 fős tanári kar
  80 fős tanári kar
 • 100% sikeres továbbtanulás
  100% sikeres továbbtanulás
Fogadóóra »
Ismerjen meg bennünket

Diákélet az iskolában

A teljesítmény tiszteletet érdemel

Akikre büszkék vagyunk

Péntek Éva Angelika 4.a, Jenei Zsófia Jázmin 4.a, Magi Zsolt 4.a, Csorba Bulcsú Levente 4.c Sándor Csanád Emil 4.a.

Péntek Éva Angelika 4.a, Jenei Zsófia Jázmin 4.a, Magi Zsolt 4.a, Csorba Bulcsú Levente 4.c Sándor Csanád Emil 4.a.

A XXI. Országos Bibliaismereti Versenyen 3. helyezést értek el iskolánk tanulói.

Kocsis Benedek, Veréb Gergely, Dobos Ábel, Békési Tímea

Kocsis Benedek, Veréb Gergely, Dobos Ábel, Békési Tímea

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 3. helyezést értek el iskolánk 7.b osztályos tanulói.

Heti Ige

 
"Okvetlen arra a kettős meggyőződésre kell tehát jutnunk, először, hogy ha Istenfia az ő Atyjának ábrázatja, akkor Atyjával együtt teljesen egyenlő isteni lényűnek kell lennie; másodszor pedig a személyi különbségnek mégis fenn kell maradnia, melynélfogva a Fiú nem az Atya, sem az Atya nem a Fiú. A személyek tehát különböző, mert a szülött nem lehet a szülő, de mégis egyetlen isteni lény, mert különben a Fiú nem lehetne az Atyának az ábrázatja. Így kell ezt elfogadnunk, mert világosabban már nem fejezhetjük ki."
(Részlet Luther Márton egyházi beszédeiből)

Iskola média

Lajtorja

Lajtorja

A Bolyai Természettudományi Csapatverseny országos döntőjében 3. helyezést értek el iskolánk 7.b osztályos tanulói.

Iskolarádió

Iskolarádió

Hallgassa meg Iskolarádiónk legfrissebb adását.

Meghallgatom »

Iskolai hírek

2018-07-19

Ügyintézés személyesen

 

Tájékoztatjuk partnereinket, hogy 2018. július 24-én (kedden) intézményünk technikai okok miatt sem telefonon, sem e-mail útján nem lesz elérhető.

 

2018-06-25

Hittantábor Beregdaróc 2018. július 2 – július 6.

Gyülekező: 2018. július 2. (hétfő) 7.45 – 8.30 az iskola előcsarnokában. Indulás: 8.30 órakor. Hazaérkezés: 2018. július 6. (péntek), az iskola udvarára, kb. 17.30-18.00 órakor.
Hozz magaddal Bibliát, tolltartót, ollót, ragasztót, fürdőruhát, strandpapucsot, fürdősapkát, törülközőt, esőkabátot, zárt sportcipőt, sapkát (baseball vagy bármi, ami megvéd a napsütéstől), zseblámpát, naptejet, buszra érzékenyek gyógyszert, költőpénzt, üdítőt, ásványvizet, a TAJ számodat és a telefonodat. Hozhatsz magaddal ping-pong ütőt és labdát, tollas ütőt és labdát, focilabdát, teniszütőt és labdát.
Változás: Hétfőn is kapunk ebédet!

Jó készülődést és táborozást kívánok!

Szilágyi Tamás

2018-06-12

Hálaadó istentisztelet a Református Nagytemplomban

Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.”

   / Pál második levele a korinthusiakhoz 9,7 /  

Iskolánk 2018. június 14-én (csütörtökön) 16:30 órakor tartja tanévzáró istentiszteletét a Református Nagytemplomban.

A tanulók ünneplő ruhában, nyakkendőt és jelvényt viselve vonulnak át az osztályfőnökök irányításával a Református Nagytemplomba.

Ünneplő ruha: fehér ing/blúz (nem póló), fekete vagy sötétkék nadrág/szoknya (nem farmer), fekete vagy sötétkék cipő (nem edzőcipő).  

Kérjük, hogy a szülők a templomban a padsorok utolsó harmadában, a diákság mögötti ülőhelyeken szíveskedjenek helyet foglalni!

 

Az istentiszteleti perselypénzzel ezúttal a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség IMMÁNUEL Otthonában folyó munkát kívánjuk támogatni. Az összegyűlt összegből mozgásfejlesztést segítő eszközöket szeretnének beszerezni a gyermekek számára.
Köztudott, hogy a gyakorlóiskola 20 halmozottan sérült magántanulójának nevelése-oktatása az IMMÁNUEL Otthonban lévő telephelyünkön valósul meg 4-5 fős kiscsoportokban.
A Hunyadi utcai épületben tanuló diákjaink évente többször ellátogatnak hozzájuk, s a Pacsirta utcai telephelyen tanuló gyermekek is viszonozzák a látogatást.
Az IMMÁNUEL Otthonról bővebb információk olvashatók a www.immanuelotthon.hu honlapon.

A tanévzáró istentiszteletre szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket!  

 

 

Rólunk mondták

Szülők véleménye

 • Szívesen emlékszünk az erdei iskolára, osztálykirándulásokra, iskolai programokra, ünnepségekre, versenyekre, a könyvtári órákra, az atlétikai edzésekre, rajz szakkörre, a napközis foglalkozások gazdag programjaira, a bábszínházra, a meghitt Nagytemplomi alkalmakra…..
  Mind felejthetetlen élmény marad. Számos lehetőséget nyújtott az iskola a gyerekek képességeinek kibontakoztatására a tanórán és tanórán kívül is. Szeretet, nyugalom, harmonikus légkör, remek felszereltségű tanterem állt a minden napi munka hátterében, ahol minden a GYERMEKEKÉRT történt.

  Dióssyné Nanszák Andrea
 • Mit is jelent számomra a KisTK? A múltat, hisz több mint 20 éve én is a padjait „koptattam”. A jelent, hisz kislányom idén második osztályos ebben az iskolában. A jövőt, hisz a következő tanévet a kisfiam is azon a helyen kezdheti meg, ahol már 8. osztályosként azt reméltem egyszer én is tanító néni leszek… és lettem is.

  Kovács-Nagy Lívia
 • A kisfiunk, Petike idén lett elsős – kicsit izgultunk érte, reméltük, hogy gyorsan beilleszkedik majd. Szerencsére feleslegesen aggódtunk, hiszen a tanító nénik nagyon kedvesek, és már az első naptól kezdve mindent megtettek azért, hogy valódi kis csapatot kovácsoljanak az 1. b-ből.

  Demeter Orsolya
 • Fiunk – Kovács Attila – 8 évig volt a KisTK tanulója, ma már az egyik legnevesebb debreceni gimnázium diákja. Az iskola és a pedagógus kar mindent megtett azért, hogy fiunkból értékes ember neveljenek és azt hiszem ez sikerült is. Hálával gondolunk vissza a KisTK-ban eltöltött évekre, köszönjük!

  Kovácsné Fekete Ibolya

Diákjaink véleménye

A tanárok segítenek mindenben. Sok új dolgot tanulok. Szeretem hallgatni az iskolarádiót. Nagy az udvar és mindig találok valami érdekes dolgot. Nagyon szeretem olvasni a Lajtorját.

Majoros Zsombor 4.d

Én azért szeretem a kisTK-t, mert kedvesek a tanárok, finom az ennivaló, sok újdonságot tanítanak, nagyon szépek a termek, és jó olvasni az osztálytársaim írását a Lajtorjában.

Fárbás Eliza 4.d

Én azért szeretem a kistk-t, mert itt a tanárok nagyon kedvesek és mindig izgalmasan tartják az órát. Azért is szeretem, mert az iskolagyűlésen megtudom, hogy mik történnek körülöttem, és szeretem az ebédeket is. Meg még az órákon sokat játszunk.

Czégény Adél 4.d

Mert kedvesek a gyerekek, nagy az udvar, rendesek a szabályok, kedvesek a tanárok, finom az ebéd, játékosan tanulunk, szépek a termek.

 

Varga Boldizsár 4.d